Запитання
до підсумкового
контролю знань (залік)
з
дисципліни «Діловий етикет та протокол в індустрії гостинності» для студентів 4-го курсу
зі
спеціальності «Менеджмент туристичної індустрії», «Менеджмент митної справи»
(гр. 4055406,407) денна форма навчання 2011/2012 н. р.
1.Основні поняття про етикет. Види етикету
(придворний, дипломатичний, військовий,
загально
громадський).
2.Основні
етапи історичного розвитку етикету.
3.Етикет
античного періоду.
4.Етикет у
часи середньовіччя
5.Кодекс
честі лицаря.
6.Історичні особливості етикету східних слов'ян.
7.Регламентація поведінки східних слов'ян звичаями і
нормами православної моралі.
8.Схарактеризуйте давньоруські джерела що подають
правила поведінки ("Ізборник Святослава", "Златоструй",
"Повчення дітям" Володимира Мономаха)
9.Перші друковані джерела про правила поведінки у
Давній Русі.
10. Розвиток етикету в Росії у період реформ Петра
І.
11.Особливості етикету дворян, міщан, інтелігенції у XIX ст.
12. Історичні особливості етикету різних соціальних
груп українського суспільства.
13.Сучасна етика бізнесу та етикет ділової людини.
14. Спілкування і діяльність.
15. Етикет вербальних засобів комунікації.
16. Етикет невербальних засобів комунікації.
17. Національні особливості поведінки народів світу.
18. Поняття міжнародної ввічливості.
19. Проілюструйте конкретними прикладами
зумовленість етикетної поведінки народів Південної Америки, Азії, Африки,
Австралії, особливостями їх історичного, економічного та культурного розвитку.
20. Схарактеризуйте національні та психологічні
особливості поведінки народів різних
країн
Європи.
21. Зробіть
порівняльну таблицю етикетних вимог народів різних континентів.
22. Етикет
туриста у закордонній подорожі.
23. Ділові
поїздки.
24. Ділове
інтерв'ю.
25. Правила
листування і телефонних розмов.
26. Одяг ділової людини чоловіка, жінки.
27. Стиль та імідж ділової людини.
28. Основні вимоги до
одягу ділової людини.
29. Правила
нервування столу. Принцип розсадки.
30. Характеристика, зміст та основні види
прийнять.
31. Технологія
організація та проведення прийняття.
32. Правила поведінки за столом.
33. Ділові їжі.